Vorige pagina                                                                                              Overzicht Middellandse Zee

Spanje

Dinsdag 28 juni 2011, naar Barcelona

Er is een belangrijk besluit genomen. De Johanna gaat nog dit jaar naar huis. Oorspronkelijk was het plan haar een jaar in Barcelona te laten liggen. Maar het is te ver weg. De Johanna een jaar achterlaten, dat gaat niet echt, ook niet als je zo nu en dan eens overkomt. Dus nog dit jaar met het schip naar huis. Buitenom zou nog wel kunnen, maar het wordt een beetje laat in het seizoen. Binnendoor is een uitstekend alternatief, en vooral ook weer eens iets heel anders dan alle grote oceanen die ik overgevaren ben. Dat gaan we dus proberen. We gaan zodra het weer gunstig is naar Port Napoleon bij Marseille en halen daar de mast eraf. Maaike is mee.

Woensdag 29 juni - vrijdag 1 juli 2011, Barcelona

Deze dagen gebruiken we om wat van Barcelona te zien. Een prachtige stad met als één van de hoogtepunten de kerk de Sagrada Familia, een meesterwerk van de architrect Gaudi. Aan deze kathedraal wordt nu al meer dan honderd jaar gebouwd. Maar ook wandelen we door de oude binnenstad waar je steeds weer nieuwe pleinen en fonteinen ontdekt.

plein
Placa Reial in de binnenstad van Barcelona

pleintje
Binnenstad van Barcelona

Sagrada Familia
Zijkant van de Sagrada Familia

Sagrada Familia
Steunconstructies van het dak van de Sagrada Familia

Toren Sagrada Familia
Op één van de torens

Zaterdag 2 juli 2011, naar Palamos

Naar de Rhone is in totaal 180 mijl. Na 50 mijl willen we een stop voor de nacht maken in Palamos, om daarna de 120 mijl van de Golf van Lyon over te steken naar Port Napoleon, een jachthaven in de buurt van Marseille. De weerberichten zijn goed. Dat wil zeggen dat het dat het de komende dagen niet stormt. Wel houdt dat in dat je dan op de motor moet varen. Het weer in de Golf van Lyon is namelijk wat wispelturig, of de Mistral waait een paar dagen, met windsnelheden tot 40 knopen, of het is rustig en dan zijn de winden zwak en variabel en vaar je dus op de motor. En vanuit Palamos willen we ook nog de volgende dag meteen weer verder, de jachthavens hier zijn namelijk zo prijzig dat een goed hotel voordeliger zou zijn. Aan die geldklopperij werken wij niet graag mee.
De tocht naar Palamos verloopt voorspelbaar, na 9 uur op de motor meren we af in de moderne marina.
Palamos heeft een drukke winkelstraat maar mist verder de schilderachtigheid die je in oude stadjes denkt aan te treffen.

Marina Palamos
De marina van Palamos

Straat Palamos
In Palamos zijn veel rustige straatjes

Zondag 3 juli 2011, onderweg naar Port Napoleon

We vertrekken rond 8 uur. Met eerst een beetje tegenwind en later een beetje wind mee en zo nu en dan wat regen tuffen we maar door richting Marseille. Weinig scheepvaart, zo nu en dan een visser in zicht.


Volgende pagina Frankrijk