Overzicht Carib deel 2

Vorige pagina

Woensdag 19 september 2007 vliegen Douwe en Maaike naar Curaçao.

En we zijn inderdaad goed aangekomen. Omdat een boot op het droge niet echt leuk is, vooral niet als er hard gewerkt wordt, hebben we voor de eerste dagen een appartement gehuurd. En het is hier ook nog heel erg warm.
Dus is een appartement met een airco en zwembad dan een hele goede oplossing.

appartement

Maar op de boot was het hard werken geblazen. Om te beginnen was alles vreselijk vies, zowel binnen als buiten. De werf ligt in de lei van de raffinaderij, De werfbaas, Charlton, heeft de boot buiten door zijn mannen schoon laten maken, maar binnen is het werk voor ons. Dat betekent dus alle kastjes leeg, zelfs de bekleding van de banken gewassen. Verder ook veel technische klussen. Zo heb ik een aantal afsluiters op doorvoeren in de romp vervangen en een paar kleine beschadigingen in de romp gerepareerd.
Ook heb ik een transducer voor een "forward looking sonar" gemonteerd. Een forward looking sonar is een dieptemeter die niet alleen naar beneden kijkt maar ook vooruit, hij maakt een beeld van de zeebodem voor je. Een soort onderwater radar dus die je moet helpen opstakels voor je tijdig te signaleren. Zie voor dit apparaat: sonar
Ook heb ik achter op de antennesteun een wifi antenne gemonteerd. Als er nu ergens in de verste verte een draadloos netwerk ligt dan kunnen we het ontvangen. Dit betekent op veel meer plekken internet, mail en de website bijwerken. Zie ook: wifi.
Door de warmte viel al het klussen niet mee, in de boot was het 's middags vaak 37 graden.

Vrijdag 27 september

in de kraan
De Johanna in de kraan, weer naar het water toe

De Johanna ligt weer in het water, hij drijft en de motor doet het. We blijven nog ongeveer een week op Curacao, de kleinere klussen, zeilen erop, apparatuur uitproberen en ga zo maar door. Maar ook uitrusten en wat sightseeing, we hebben tot nu toe nog maar weinig van Curacao gezien en dat gaan we veranderen.

diner op de steiger
Etentje op de steiger bij Opus, midden Mark en Irene links Richerd van de Fleck

Nog steeds veel te doen aan boord, maar er is ook tijd voor ontspanning, zie foto. Richard vaart solo op een Vancouver 34, met hem zullen we samen opvaren langs de Colombiaanse kust.


steiger bij Opus
Onze plek aan de steiger bij Opus

Maar op Curacao is het niet alleen maar werk geblazen, we maken een prachtige tocht rond de noordpunt van het eiland en door het Christoffelpark. Het Christoffelpark is een groot natuurreservaat op het terrein van een aantal voormalige plantages. Je kan je niet voorstellen dat mensen hier ooit iets hebben weten te verbouwen. Cactussen, distels en droogte alom.


Christoffelpark
Wandeling in het Christoffelpark

Zondag 7 oktober 2007

Maar dan is het tijd om te vertrekken, we klaren uit in Willemstad, brengen de huurauto terug, en de volgende (zondag) dag tuffen we de Piscadera baai uit. We varen echt weer! De eerste nacht willen we doorbrengen in de baai van Santa Cruz in  het noorden van Curacao, zo wordt de afstand naar Aruba wat kleiner.
Op weg naar Santa Cruz was er weinig wind, we hebben de hele weg de motor zachtjes aangehouden, eerst omdat we een brood aan het bakken waren, later omdat toen we hem uit wilden zetten we bijna niet meer vooruitkwamen. Het brood was overigens mislukt, meel van vorig jaar. Andere doosjes van vorig jaar heb ik ook maar weggedaan, daar kropen de beestjes uit.
St Cruz is echt een idyllische Caraibische baai, diep ingesneden in de rotsen, zandstrand met palmbomen, aantrekkelijk blauw water, dus zwemmen. We gaan zo op tijd eten en slapen, morgen al om 6.00 uur op weg, naar Aruba is een heel eind (58 mijl) en we willen met licht aankomen.
Internet is er hier niet, dus ik mail nu via de radio.


Santa Cruz baai
Ankerplaats in de baai van Santa Cruz

Vertrek van Curacao
Vertrek bij het eerste licht

Volgende pagina