Overzicht Carib

Vorige pagina


Zondag 21 januari 2007, naar Curacao

We varen naar het Spaanse water op Curacao. Het Spaanse water is een een diepe fjord met een aantal baaien, een perfecte ankerplaats. Ook ligt Curacao buiten de orkaanzone. Het Spaanse water is dus een ideale ankerplaats en veel jachten blijven er dan ook langer liggen, vaak jaren. Driekwart van de schepen is Nederlands, iedereen kent iedereen en het is dan ook reuze gezellig. Er zijn schepen die draadloos internet verzorgen, een waterboot, anderen doen allerhande reparaties. Dan is er nog Sari Fundi, de aanlegplaats voor dinghys en tevens de stamkroeg en restaurant voor de zeilers met regelmatig een happy hour. Dus pas op voor het Spaanse water, voor je het weet kom je er niet meer weg.
Maar wij hebben wat haast, woensdag vliegt Maaike naar Nederland. De volgende dag dus eerst naar Willemstad om in te klaren.

Spaanse water
Jachten op het Spaanse water

Immigratie
Bij de immigratie, ook binnen de openingstijden moet je soms even wachten

Bootjesbrug
De scheepjesbrug van Willemstad vaart echt

Willemstad is een prachtige stad die we uitgebreid verkennen. Het oude stadsdeel aan de noordkant van de brug heet Otrabanda, het zuidelijke deel Punda. Overal prachtige oude huizen, veel vervallen maar er wordt opvallend veel gerestaureerd.

Straatbeeld
Straatbeeld in Otrabanda

Ruine
Vervallen villa in Punda


Villa


Viklla
Gerestaureerde villa's in Scharloo (een wijk van Willemstad)

Maar dan is de tijd gekomen om dit traject van de reis af te sluiten. Maaike vliegt naar huis, ik maak de boot klaar voor de zomer. Ik vaar de boot naar Opus Marina in Piscadera Bay, waar hij voor de zomer de wal op gaat. 

Johanna in de kraan
De Johanna wordt op de wal gezet

Inmiddels ben ik zelf ook weer in Nederland, september ga ik terug naar Curacao om de boot gereed te maken voor het volgende traject. Het volgende deel van de reis begint in oktober 2007 en gaat eerst naar Colombia en Panama. Wil je een mailtje hebben als er weer nieuws is op deze site? Meld je dan aan via het contactformulier.

thuis
Weer thuis


Volgende pagina