Vorige pagina                                                                                              Overzicht Maleisie en ThailandZuid Thailand 2


Dinsdag 29 december 2009, Ko Rok Nok


Vandaag een kleine ruk naar 2 juweeltjes van eilanden wat verder van de kust, Ko Rok Nok en Ko Rok Nai. Hier vinden we eindelijk weer witte stranden, kristalhelder water en prachtig koraal met kleurige vissen. Echt vakantie.


Ko Rok Nok
De Johanna geankerd tussen Ko Rok Nok en Ko Rok Nai

Positie 07-12.82N 099-0397E


`snorkelen
En zo ziet het er onder water uit (foto Thessa)

Woensdag 30 december 2009, nog een dagje Ko Rok Nok

Donderdag 31 december 2009, Ko Phiphi Don

Bij het eerste licht werd ik wakker. Niet vanwege het licht maar omdat ik bijkans de kooi uitslingerde, de Johanna rolde zo ongeveer op z'n kop. De wind was aangetrokken, de veel geprezen ankerplaats lag nu pal lagerwal met ook nog wind tegen stroom. Wegwezen! Binnen 10 minuten was het anker op en voeren we. Met een straffe noordooster zeilden we aan de wind naar Ko Phiphi Don. Ko Phiphi Don wordt in de boekjes geprezen als het mooiste eiland van Thailand. Na even zoeken vonden we tussen de vele meerboeien een open stukje net ruim genoeg om het anker te laten vallen. Naast het helse kabaal van de 10-tallen longtails veroorzaakten de vele tussen de boeien doorscheurende speedboten een chaos. Met opschriften als "Jame Bond", tel je hier met 2 maal 200 pk niet echt mee, pas met 3 maal 225 pk wordt je serieus genomen. Wat een verschrikking dit eiland. Maar als we dan een paar uurtjes later met de bijboot op het strand geland zijn, en ons geinstalleerd hebben aan een tafeltje in de schuduw van de laaghangende takken waar voor bijna niets koele drankjes en verrukkelijke rijstschotels gebracht worden, besluiten we dat dit eiland toch ook zijn positieve kanten heeft.

terras op strand
Kopje koffie aan ons vaste tafeltje op het strand

Vrijdag en zaterdag 1-2 januari 2010, Ko Phiphi Don

Alle lezers een heel gelukkig 2010 toegewenst! Met veel dank voor alle ontvangen goede wensen die we niet allemaal persoonlijk hebben kunnen beantwoorden.
Ondanks de overdonderende drukte is het leven op Phiphi dus best vol te houden, we wandelen wat ('s ochtends vroeg voor het te warm is), rusten uit in de ligstoelen, lezen een boekje afgewisseld met wat hapjes en drankjes. Wat is het zeilers bestaan toch zwaar.
Positie: 07-43.99 N, 098-46.13 E

strand op Phiphi
Het strand voor ons tafeltje

Ook beklimmen we het uitzichtspunt boven het dorp. Vanuit hier zie je duidelijk dat Phiphi eigemlijk uit twee eilanden bestaat, verbonden door een smalle strook land waarop het dorp ligt.

uitzicht
Uitzicht op de beide baaien en het westelijke eiland vanaf de top van de oostelijke helft van Phiphi

ankerplek op Phiphi
Detail met de telelens: de Johanna op de ankerplek (rechts van de catamaran)

Zondag 3 januari 2010, Ao Chalong, Phuket

Meest zeilend naar Phuket. Positie 07-49.30 N, 098-21.27 E.

Maandag 4 januari 2010, van Ao Chalong naar Nai Harn baai

Vandaag ingeklaard, eerst immigratie, dan douane en als laatste de havenautoriteit. Dat ging eigenlijk best vlot gezien het grote aantal nieuwkomers op de maandagmorgen (in het weekend betaal je overtijd). Maar Oa Chalong is geen geschikte baai om lang te liggen. Als overdag de passaatwind lekker doorwaait is het echt "choppy" zoals dat in zeilersjargon heet. Dat betekent dus dat je dan flink door elkaar geschut wordt. Landen op het strand kan alleen bij hoogwater, landen op de pier is ronduit lastig. En echt mooi is het hier ook niet.

strand Ao Chalong
Starnd van Ao Chalong, op de foto ligt zo'n 5500 pk aan speedboot, in het echt nog veel meer. In de verte de zeiljachten voor anker.

strand
De rustige kant van Ao Chalong. De modder maakt landen met de dinghy bij laagwater onmogelijk

We lunchen nog lekker in een lokaal restaurantje. Daarna vertrekken we 's middags naar Nai Harn, de eerste baai aan de zuid west kant van Phuket. Dit is echt een schitterende baai, prachtig strand, geen speedboten. Maar hier staat weer deining vanuit de Indische oceaan, het is open naar het westen. Dus landen op het strand gaat beter met een surfboard dan met ons rubberbootje. Gelukkig is er aan de noorwestkant van de baai een klein strandje tussen de rotsen (Ao Sane) waar het wat rustiger is en waar je meestal met droge kleren aan land komt (wel van te voren uittrekken).

zeilen
Thessa in de trapeze

Dinsdag 5 januari 2010, Nai Harn.

Het lekkere lunchje van gisteren was toch wat minder lekker dan gedacht, de kapitein brengt nu veel tijd op het toilet door en geniet zo minder van het leven en laat zelfs de website versloffen. Het blijft dus oppassen hier, er wordt maar wat aan gerommeld in de restaurants. Ook het heftige rollen maakt het leven aan boord vermoeiend, maar het strand biedt uitkomst.

Woensdag 6 januari 2010, Nai Harn

Vroeg op, Thessa naar de luchthaven gebracht. We waren er gelukkig op tijd, om alleen al het gebouw in te komen stonden er enorme rijen mensen, er was maar een deur open en iedereen moest langs die ene scanner. Neem dus gerust een uurtje extra in je planning als je vanuit Phuket moet vliegen. Terug op de boot verhuizen we naar een plek dieper de baai in, in de noordoosthoek bij het eiland. Het rollen is hier dragelijker maar de afstand naar het strandje om te landen groot. Positie 07-46.21N 098-18.12E .

Ao Sane
Het baaitje van Ao Sane, onder achter de bomen de dinghy landingsplaats

Nai Harn
De hele baai van Nai Harn. Ao Sane net links van het midden aan de overkant, De Johanna in het midden rechts van de rode boot. Geheel rechts het strand van Nai Harn.


Volgende pagina Phuket