Overzicht Carib

Vorige pagina

Bij de zuid-westpunt van Martinique dringt een diepe baai het land in. Deze baai heet de Cul-de-sac du Marin. Le Marin is het plaatsje aan deze baai. Vanwege zijn beschutte ligging is deze baai één van de beste natuurlijke havens van de Carib. En vroeger was het ook belangrijk dat de baai uitstekend te verdedigen was door zijn nauwe invaart. In de tijd van Columbus waren hier al Spaanse nederzettingen. Vandaag de dag is deze baai en het plaatsje La marin één groot watersportcentrum. Er is een grote jachthaven en een prima en uitgestrekte ankerplaats waar een paar honderd jachten geankerd liggen. Veel van  deze jachten zijn onbewoond, ze hebben hun vaste ligplaats hier voor anker.
Ook de Johanna  heeft hier een ankerplekje gevonden, niet te ver van de landingsplaats voor de dinghy, een keurige dinghysteiger bij het centrum van Le Marin. In Le Marin zijn alle voorzieningen die een bootbezitter zich maar kan wense, zoals goede watersportzaken, een werf, internet en goede supermarkten.

voor anker in Le Marin
De Johanna voor anker in Le Marin, op de achtergrond een deel van de jachthaven

Cul-de-sac du Marin wordt omringd door mangrovebossen. Veel jachten zoeken tijdens het orkaanseizoen beschutting tussen de mangroven.

Mangrovebos

Mangovebos

Rivier door mangroves

De bemanning van de Johanna maakt een uitstapje over een rivier in het mangrovebos

Naast wat toerisme (zie boven) ben ik druk met het afwerken van lange lijstjes met dingen te doen. Niet dat er veel is stuk gegaan tijdens de oversteek, maar er is het noodzakelijke onderhoud en altijd weer kleine verbeteringen.

Ankerplaats Le Marin

De ankerplaats van Le Marin

Straatbeeld Le Marin
Straatbeeld in Le Marin

In Le Marin zijn nog steeds veel oude houten huizen te vinden, maar deze zijn wel aan het verdwijnen, het beton krijgt de overhand.

Huizen Le marin
Oude huizen in Le Marin

dinghydock
Het dinghy dock in Le Marin
Volgende pagina