Vorige pagina                                                                                              Overzicht Rivieren en Kanalen


De IJssel

Het einde van de wereldreis

Het einde van de wereldreis komt nu in zicht. De wereldreis wordt afgesloten op het moment dat we voor het eerst weer op dezelfde plek terug komen. En dat zal zijn in Kampen waar ik 27 juni 2006 vertrok. Aanstaande zaterdag 13 augustus om 16.00 uur zal de Johanna in Kampen de wereld ronden en thuiskomen. Een ieder die zin heeft de Johanna te begroeten is van harte welkom. Voor een drankje wordt gezorgd. Plaats:
Jachthaven ZC'37, Frieseweg 6,  8267 AD Kampen. Dit is aan de oostkant van de IJssel, ten noorden van de oude IJsselbrug in Kampen, voorbij de sluis. Mijn telefoon: 06-49138475.
Bij de jachthaven is geen parkeerruimte voor bezoekers, vijf jaar geleden kon je bij het restaurant aan de oostkant van de weg prima parkeren.

Vrijdag 12 augustus 2011, Zutphen, km 827 (doorlopende nummering vanaf de Rijn)

Op de Rijn slaan we rechtsaf naar het Pannerdens kanaal en daar voor Arnhem weer rechts naar de Gelderse IJssel. Al op het Pannerdenskanaal zijn we de grote drukte van de Rijn kwijt, en eenmaal olp de IJssel kom je voornamelijk pleziervaart tegen. Voor de laatste nacht van de wereldreis meren we af in de jachthaven van Zutphen, direct bij het oude centrum.

splitsing
Splitsing van het Pannerdens Kanaal in de Nederrijn en de Gelderse IJssel

Zuthphen
Jachthaventje van Zutphen

Zaterdag 13 augustus 2011, Kampen

In Zutphen komen onze dochters Thessa en Marieke aan boord voor het laatste traject van de wereldreis. We varen de schitterende IJssel verder af langs Deventer en Zwolle.

Zutphen
We laten Zutphen achter ons

Deventer
En passeren Deventer

nadering Kampen
En alles op de motor
(foto Egbert Goossen)

Bij Kampen
Op de IJssel in Kampen (foto Egbert Goossen)

aankomst
Aankomst in de jachthaven Seveningen te Kampen

champagne
Champagne

Met de aankomst in de Jachthaven in Kampen is de wereldreis afgesloten. Wat rest zijn de herinneringen aan vijf fantastische jaren en veel foto's.

Totaal afgelegde afstand van Kampen naar Kampen 29.275 mijl.


Het Boek

Om deze reis vast te leggen en beschikbaar te maken voor anderen komt er het boek: Rond de wereld in duizend dagen. Dit boek zal de tekst en foto's van de website bevatten, maar dan aangevuld, beter gestruktureerd en vormgegeven. Het boek bevindt zich al in een vergevorderd stadium en ik verwacht het binnen een paar maanden af te hebben. Aangezien uitgevers niet ge´nteresseerd lijken te zijn geef ik het zelf uit als gratis e-book. Op papier kan ook, maar dan niet gratis, rond de 400 pagina's in full color is namelijk vrij prijzig. Details volgen op deze website en per e-mail aan alle belangstellenden van wie ik al een mailadres heb of die mij even een mailtje sturen op boot'at'percussion.nl ('at' vervangen door het gebruikelijke apestaartje).

Inmiddels is het boek beschikbaar, klik hier voor meer informatie.