Vorige pagina                                                                                                                                                                                        Overzicht Australie
Donderdag 16 juli,aar rond 11 uur aar rond 11 uur  Darwin, Tipperary Marina
We liggen nu al een paar dagen voor anker in Fannie Bay. Bij de jachtclub kunnen we aan land, maar dat is meer dan 20 minuten varen met de dinghy. Meestal is het rustig weer, maar als het waait worden we bij dat tochtje ook nog behoorlijk nat. Allemaal niet ideaal dus. Maar vandaag is er plek voor ons in Tipperary Marina, aan de andere kant van Darwin achter een sluis. Om daar naar binnen te mogen moet de boot eerst ontsmet zijn. Ze zijn hier erg bang dat de binnenwateren geinfecteerd raken met bepaalde vreemde mosselsoorten. Er komt dus eerst een duiker langs die een ontsmettingsvloeistof in  de waterinlaten van de boot spuit. Deze service is gratis.
Het tochtje naar de marina is rond de 7 mijl. Een stukje van niks dus, even op de motor. Maar als we bij Darwin haven de hoek om komen krijgen we een harde passaatwind pal op de neus. Ook staat er veel stroom mee, wind tegen golven die al snel oplopen tot een hoogte van meer dan een meter. Dat werd dus nog even een ruig tochtje, juist als je het niet verwacht en er ook niet op voorbereid bent. Maar rond 11 uur varen we de sluis in. We liggen nu comfortabel aan een steiger, stappen zo aan wal en de douches zijn vlakbij. Dat comfort is ook wel weer eens prettig. En verder kunnen we hier de boot prima achterlaten als we een paar dagen op pad gaan.

Tipperary Marina
De Johanna in Tipperary Marina

Zaterdag 18 juli 2009, Darwin naar Kakadu natinaal park
We willen wat van het binnenland gaan zien, dus huren we een auto. En omdat we naar het Kakadu nationaal park gaan nemen we een 4-wheeldrive, veel wegen in het park zijn alleen te berijden met 4 wielaandrijving. Ook boeken we een kamer in de Aurora Lodge bij South Alligator River, redelijk centraal in het park. Vlak achter het hotrel ligt een Billabong, een meertje dat in de natte tijd onderdeel is van het rivierenstelsel en in de droge tijd (nu dus) langzaam opdroogt. Vlak voor zonsondregang wandelen we er langs.

Billabong bij het hotel
Billabong achter het hotel bij South Alligator


Roofvogel
"Whisling Kite", als de roofvogel naar beneden duikt verdwijnen alle eenden onder water


Reiger
Reiger op zoek naar voedsel

Zondag 19 juli 2009, Kakadu park

Vandaag maken we een tocht naar de Jim Jim Falls (watervallen) en de Twin Falls. Aanvankelijk over goede wegen (heb je daar nu een 4-wheeld rive voor nodig?), dan wat mindere wegen en uiteindelijk over een steil en heel mul zandpad wat ons doet begrijpen dat je het "4-wheel drive only" bord heel serieus moet nemen. Ook de oversteek van een rivier is best griezelig, onder water zitten diepe kuilen en gaten, maar als je blijft steken kan je de auto niet uit vanwege de krokodillen. Maar de moeite wordt beloon d, het laatste stuk naat de Twin Falls gaat met een bootje door een nauwe kloof, een schitterende omgeving met het helderste zoete watrer dat je je maar voor kunt stellen, om zo in te duiken. Niet doen dus.

oversteek rivier
Oversteek van de rivier die van de Twin Falls komt. Het bord links waarschuwd voor "Extreme Danger", krokodillen dus

Twin Falls canyon
Boottocht door de kloof

voetpad door Twin Falls Canyon
Het laatste stuk naar de Twin Falls gaat te voet, rechts het pad over de rotsen

Dinsdag 21 juli 2009, Kakadu park

Vandaag rijden naar het Yellow River gebied, waar we een boottocht over de "flood plains" (de buiten de oevers getreden rivier) en de South Alligator River maken. Veel vogels en zoutwater krokodillen. Die zoutwater krokodillen worden tot 6 meter lang, hebben geen natuurlijke vijanden en vallen alles aan waar ze trek in hebben of wat ze irriteert, inclusief mensen en bootjes.

Croc in Yellow water
Krokodil in Yellow River

Kingfisher
Kingfischer bij Yellow River


yellow Water Croc
Zoutwater krokodil bij South Alligator River

Woensdag 22 juli, Kakadu park

We gaan op weg, terug naar Darwin, maar met een omweg via Red Lilly Billabong en Alligator Billabong, daarna via de Old Jim Jim Road. Op de kaart staan waarschuwingen bij het eerste traject, "dry season only" (ok, het is het droge seizoen nu). En "high clearance and snorkel recommended", maar dat heeft onze auto ook.Bij Red Lilly Billabong rijden we de auto tot aan het water. Een heerlijk picnick plekje. Een prachtig meertje met veel vogels en de en waterlelie's, waar onder de zeldzamer rode lelie's. Maar voor het uitstappen kijk ik vanaf de treeplank nog even goed de oever langs. Een paar meter verderop ligt onder de volgende boom een kanjer van een krokodil die rustig het water in glijdt. Echt op zijn krokodilst, ze doen alles rustig,  behalve het grijpen van een prooi. Wat later glijden de neusgaten en de ogen tussen de waterlelie's voorbij.

Picnic bij Redlily Billabong
Picnic plekje bij Red Lilly Billabong

Red Lily Billabong
Bij ons picnick plekje aan Red Lilly Billabong, hier zijn vast geen krokodillen

Alligator Billabong
Alligator Billabong doet zijn naam eer aan

Even bij het water kijken
Even bij het water kijken

Crossing
High clearance and snorkel recommended

Redflowered Kurrajong
Red Flowered Kurrajong


Woensdag 29 juli 2009, Litchfield Nationaal Park

We maken een uitstapje naar het Litchfield Nationaal Park, 120 km ten zuiden van Darwin.

termitemound
Termietenheuvels in Litchfield park

watervallen in Litchfield
Watervallen in Litchfield park

Litchfield park is vooral bekend om zijn vele watervallen en om de "magnetische" termieten heuvels. Dit zijn platte termietenheuvels die met de lange kant heel precies noord-zuid opgesteld staan. 's Ochtens warmt de in het oosten opkomende zon deze heuvels dan optimaal op. De termieten die deze heuvels bouwen hebben een ingebouwde erfelijke sensor voor het aardmagnetisch veld. Als een heuvel ook maar een paar graden verkeerd staat sterft hij snel af en wordt het dus niks. Goed georienteerde heuvels kunnen tot 70 jaar lang bewoond blijven.

magnitic mounds
Magnetsiche termietenheuvels

Zondag 2 augustus 2009, Darwin

We hebben onze dochter Thessa naar het vliegveld gebracht en gaan weer met zijn tweeen verder. Inmiddels is bijna alles klaar voor ons vertrek uit Australie. Volgende bestemming Kupang, Timor, Indonesie. Ons vertrek staat gepland voor dinsdag 4 augustus, morgen de laatste inkopen doen.

Volgende pagina (wordt gevuld naarmate de reis vordert)