Overzicht Carib deel 2

Vorige pagina


Cartagena

Vrijdag 26 oktober 2007


Vandaag ons aangemeld bij het kantoor van de Club Nautico waar we voor anker liggen. Zij nemen contact op met de "shipping agent" die alle formaliteiten voor ons zal afhandelen. Tegen 11.00 komt Manfred, onze agent. Hij zal alles afhandelen, maar we moeten wel om 14.00 weer aanwezig zijn, dan komt de immigratie die ons wil zien. 's Middags nog even naar de oude stad gelopen, eerste indruk is prachtig, oude Spaans aandoende straten en pleinen, veel oude gebouwen.
Ook gaan we bij de Club de Pesca (een wat duurdere marina) langs, maar die hebben geen ligplaats voor ons, vol. De ankerplaats bij de Club Nautico is maar matig, hoge golven en veel wind uit de verkeerde richting, pal lagerwal. Een tochtje met de bijboot naar de Club Nautico is een hele onderneming. De Club Nautico heeft een dinghy dok, prima plek voor de bijboot, en een gezellig terras waar de zeilers ervaringen uitwisselen. Gezellig en levendig.

Ankerplaats Cartagena
Uitzicht vanaf de ankerplaats op de Club Nautico

Zaterdag 27 oktoder 2007

Zaterdag een rustige dag. Eerst naar een reparateur voor de bb motor geweest, kon hem goed uit elkaar halen, toen moest ik zelf een onderdeeltje gaan kopen ergens anders, maar dat hebben ze maandag pas, dan verder.
Toen nog lekker uit eten geweest, maar niet meer echt de stad in, was wel weer genoeg zo. Vannacht weer een enorme bui, veel wind, lagerwal, andere boot kwam met krabbend anker op ons af drijven, miste ons net. Verder alleen maar regen, heb wel 100 liter water uit de bijboot geschept, blijft maar regenen.

Terras oude stad
Oude binnenstad van Cartagena

Maandag 29 oktober 2007

Weer een verschrikkelijke nacht gehad. Rond 2 uur schrokken we wakker van een zware bui met veel wind. Maaike kijkt uit het raam en ziet een groot schip recht op ons af komen. Ik vlieg naar buiten, maar voor ik bij de motor ben is het krabbende schip ons al rakelings voorbij en knalt dwars op de achter ons liggende catamaran. Daar blijft het tegen de 2  boegen rustig liggen. Later weten ze zonder al te veel schade de kluwen te ontwarren, ze mogen van geluk spreken, het krabbende jacht was een schip van tegen de 30 ton.
Ook de tochtjes naar de wal met de bijboot vallen niet mee, weer komen we door de hoge golven kompleet doorweeekt aan. En als het nu fris water was dan was het niet zo erg, maar het water is zo vol troep dat je continu je best moet doen om de schroef van je motor vrij te houden van troep, ook drijven er opgezwollen kadavers van dode honden voorbij. Je zal begrijpen dat we deze ankerplaats inmiddels zat zijn, voor anker is mooi, maar er zijn grenzen. Gelukkig is er 's middag een plek vrij aan de steiger, we kunnen in de haven liggen. We verhuizen direct naar de haven. Heerlijk, 's nachts gewoon slapen en niet iedere keer nat als je aan land gaat.

Dinsdag 30 oktober 2007

De stad in. Zwerven door oude straatjes, prachtige gebouwen, oude kerken, koele binneplaatsen. Koffie drinken op rustieke pleinen.

cathedraal
De cathedraal van Cartagena

straat
Straatje in Cartagena

Patio
Patio van het klooster van San Filipe, nu de Spaanse ambassade

calle inquisition
Staatbeeld op de Calle Inquisition

's Middags zijn Richard (van de Fleck) en ik samen een nieuwe buitenboordmotor gaan kopen, we hebben allebei besloten dat we voor de Pacific wat betrouwbaars willen. De Yamaha dealer heeft een moderne zaak. Alleen het maken van de factuur neemt wat meer tijd dan bij ons. We betalen, maar daarna moeten we met de dingy naar het andere filiaal om de motoren op te halen. Dus Richard de verkoper en ik met z'n drieën in de bijboot. Ik had al gevraagd of het ver was, maar dat snapte hij niet. Toen we even onderweg waren zei de verkoper: this is going to take a long time. We konden beter de grote boot van de firma nemen. Wij terug, naar een speedboot met 2 maal 100 pk Yamaha erachter. Vol gas een enorm eind varen naar de andere kant van Cartagena. Was onmogelijk geweest met de dinghy. Dan na lang wachten eindelijk de motortjes, enorme doos, had niet in de bijboot gepast. We worden netjes bij de Club Nautica afgezet.

Yamaha
De nieuwe Yamaha

Club Nautico
Het dinghy dok van de Club Nautico

De Club Nautico heeft een goed beveiligde plek om met de bijboot aan te leggen. Onmisbaar als je voor anker ligt. Hoewel de directe omgeving van de club en het oude Cartagena als veilig gelden, zijn de verschillen tussen arm en rijk eneorm. Als er vuilniszakken op straat staan zit er meestal wel iemand in te wroeten om de nog waardevolle zaken eruit te halen, uit nood geboren recycling.

dok
De Johanna (midden / rechts) aan de steiger bij de club Nautico


san filipe
Het kasteel San Felipe

san filipe
Boven op San Felipe

Op onze omzwervingen in en rond Cartagena bezoeken we ook het Fort San Felipe, het belangrijkste verdedigingswerk van Cartagena van de Spanjaarden. Dit fort is over een heuvel heen gebouwd, met onderaardse tunnels voor de bevoorrading. De batterijen van het fort bestrijken de wijde omgeving, dit fort is nooit door een tegenstander veroverd, ook niet toen de Engelsen in de 18de eeuw met 150 schepen aanvielen.

San pedro claver
Plein met de San Pedro Claver kerk

bolivar
Simon Bolivar, riep in 1811 de onafhankelijkheid uit, wordt als een held vereerd

carnaval
De feesten gaan beginnen

Donderdag 8 november 2007

We maken ons klaar om morgen verder naar het westen te vertrekken. Dit weekend beginnen de grote onafhankelijkheidsfeesten. We doen de laatste inkopen en onze agent regelt de uitklaring.

Volgende pagina (naar San Blas)